Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Το σεμινάριο διαιτητών Futsal

Όταν υπάρχει κέφι και αγάπη για κάτι που θέλεις πολύ, πολλά μπορείς να καταφέρεις.
Το ποδόσφαιρο Σάλας βρίσκεται τα τελευταία χρόνια υπό ανάπτυξη, κι αν η προσπάθεια της Ένωσης Ποδοσφαίρου Σάλας βοηθηθεί από την ΕΠΟ , τότε σύντομα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα.
Στην επιτροπή διαιτησίας ο Συμεών Τσολακίδης και ο Χρήστος Κολοκυθάς εργάζονται σωστά μαζί με τους συνεργάτες τους για την ανάδειξη νέων στελεχών διαιτησίας στο άθλημα αυτό.
Φέτος έγινε το πρώτο σεμινάριο διαιτησίας άρτια οργανωμένο σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ και με διάρκεια 3 ημερών ( Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου έως Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου ).
Παρακολούθησα μέρος του σεμιναρίου όπου ήμουν και ένας εκ των ομιλητών του αναπτύσσοντας το θέμα ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ  του ΔΙΑΙΤΗΤΗ. Ήταν όλα άψογα και το σεμινάριο αυτό δεν διέφερε σε τίποτε από τα σεμινάρια που κάνει η κεντρική ΚΕΔ της ΕΠΟ για τους διαιτητές του ποδοσφαίρου 11 Χ 11.
Στους διαιτητές μίλησαν επίσης: 
Ο Κύπριος εκπαιδευτής UEFA Ανδρέας Δημητρίου για τους κανονισμούς ποδοσφαίρου Σάλας.
Ο γυμναστής διαιτητών ΕΠΟ  Βασίλης Λώλης  για την φυσική κατάσταση και την διατροφή των διαιτητών.
Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΑ Άγγελος Νικόπουλος για τον Παρατηρητή Αγώνα.
Ο  τέως διαιτητής FIFA Νίκος Λαγογιάννης  για την συμπεριφορά των διαιτητών  προς τους εκπροσώπους προπονητές - ποδοσφαιριστές.
Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου Σάλας  Στέφανος Σοϊλεμές με θέμα Οι διαιτητές υπό το βλέμμα των προπονητών.
Ο ποδοσφαιριστής ποδοσφαίρου Σάλας Άκης Ηλιάδης  με θέμα  Συμπεριφορά παικτών προς τους διαιτητές.
Σχετικές οδηγίες έδωσε ο γενικός γραμματέας  της Π.Ε.Π.Σ.Σ  Νίκος Αυλωνίτης.
Έγινε επίδειξη φάσεων από βίντεο και τεστ προς τους διαιτητές κι ακόμη γραπτές εξετάσεις  για παρατηρητές και διαιτητές με ευθύνη της Επιτροπής Διαιτησίας.
Οι υποψήφιοι για διεθνείς διαιτητές  έδωσαν εξετάσεις στην Αγγλική Γλώσσα με ευθύνη  της καθηγήτριας Αγγλικών Ιωάννας Κωνσταντινίδου.
Η Επιτροπή Διαιτησίας  έκανε επισημάνσεις για την περυσινή περίοδο σε διαιτητές και παρατηρητές και στο τέλος οι διαιτητές υπέβαλαν γραπτές ερωτήσεις και προτάσεις προς την επιτροπή από την οποία πήραν και τις δέουσες απαντήσεις.
Να σημειώσω και τα αρνητικά της εκδήλωσης. Παραβρέθηκε κι έκανε έναν χαιρετισμό ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Θόδωρος Ντάρλας, αλλά απουσίασαν όλα σχεδόν τα άλλα μέλη, ενώ η ΕΠΟ δεν είχε ούτε έναν αντιπρόσωπο.
Αντίθετα την ΕΠΣΑ εκπροσώπησε εκτός του αντιπροέδρου της και ομιλητή Αγ. Νικόπουλου και ο γενικός γραμματέας Γαβρίλος Παπαδόπουλος.
Το σεμινάριο οργανωτικά ήταν άριστο από κάθε πλευρά και το επίπεδο των διαιτητών υψηλό. Η επιτροπή πρέπει να ελέγξει τους διαιτητές που αδικαιολόγητα απουσίασαν.